Welkom! Log in Registreer een nieuw account

Geavanceerd

pijn op/in het borstbeen

Gepost door natjuh 
natjuh
pijn op/in het borstbeen
08 September 2004 16:18
ik heb zon vreselijke pijn iedere keer op of in me borstbeen een heel erg naar gevoel en zit ook helemaal te trillen hoort dit nu ook bij hyperventilatie die pijn op of in het borstbeen heel erg naar en word er bang van ook steekt het daar en het doet pijn hellup
lill
Re: pijn op/in het borstbeen
08 September 2004 20:00
Hallo natjuh

Ik ben inderdaad bang dat dit er bij hoort ik heb het n.l. zelf ook heel erg steken , branden, krampen maar niet alleen in me borstbeen maar ook schouders , nek en rug

Je kan haast niet geloven dat dit door verkeerd ademen komt, ik blijf mijn oefeningen maar trouw doen, ik heb het idee dat het gaat eens gaat werken

Hou vol doe ik ook

groetjes Lill
Petronella
Re: pijn op/in het borstbeen
08 September 2004 20:19
Natjuh,
Misschien heb je een stevige verkoudheid te pakken? of griepje? Ben je al bij je huisarts geweest voor onderzoek?
natjuh
Re: pijn op/in het borstbeen
08 September 2004 20:59
hai lill ja inderdaar heb ook last van me schouders nek en rug heb jij dat ook of niet maar heb je dan ook dat nare gevoel op het borstbeen ??? echt een naar gevoel
lill
Re: pijn op/in het borstbeen
08 September 2004 22:08
Hallo Natjuh

Ja dat heb ik ook allemaal en erg benauwd het is een vreselijk rot gevoel .

Het is af en toe net stroom en dan weer pijn en krampen

Hou moed he

we komen er wel door heen groetjes Lill
saranna
Re: pijn op/in het borstbeen
09 September 2004 17:36
Ja Natjuh ik ken dat nare gevoel ook heel goed, heb onderhand het idee dat mijn hele ribbenkast nu en dan daaraan mee doet.

het gevoel op mijn borstbeen correspondeert dan meestal ook met een plek op dezelfde hoogte aan de achterkant tussen mijn schouderbladen.
En mij nek doet pijn en mijn schouders die ik altijd stijf opgetrokken houd als ik rondloop.
Als ik me bewust ontspan merk ik pas hoe gespannen ik mijn lijf houd.
Tot en met een tong stijf tegen het gehemelte aan.

liefs Saranna
loltsje
Re: pijn op/in het borstbeen
16 October 2004 20:32
Wat een herkenning!Ik heb altijd gedacht dat ik de enigste was met deze klacht.Ik loop er al 10 jaar mee.Ik ervaar het ook als een vreselijk wurgende pijn.Net kramp.Krijg het meestal smorgens( na een nacht lucht happen dus).Probeer me dan te ontspannen,en te ademen via de buik.Een erge aanval duurt soms wel 15 min!!!Het blijft dan maar hangen op het borstbeen.Moet dan vooral geen inspanning meer doen,anders wurgt het nog meer,met als gevolg overgeven,of spontane diaree.Voel het ook wel in de onderarmen,alsof ze worden afgeknepen.Overdag gaat het meestal wel, maar savonds in de rust komt het weer.Dit houd meestal vier dagen aan,en dan kan ik weer een week vooruit.En dan ineens is''het''er weer.
Ik zie het als een ballon die wordt opgeladen met spanningen,en andere hv-klachten,als hij vol is knapt hij(die rotpijn),dan heb je een paar goede dagen(soms wel 2 weken)en onbewust is hij weer volgelopen,en begint het hv weer van vooraf aan!
Zelf neem ik wel medicijnen,die de angstgevoelens onderdrukken,want deze krijg je toch als je er constant aan wordt herrindert hoe die pijn ook weer voelde en wat een rotgevoel je er bij hebt.
Ook doe ik ademhalingsoefeningen elke dag,en heb het geaccepteerd,dat niet elke dag super hoeft te zijn,en dat je er niet voor moet schamen.Scheelt de helft.Ben blij dat ik mijn verhaal hier even op kwijt kon,en wens ieder veel sterkte toe.Want je bent echt de enigste niet(dacht ik dus wel)
Petronella
Re: pijn op/in het borstbeen
17 October 2004 18:40
ik weet nog altijd niet of Natjuh naar de arts is geweest. Het hoeft niet hyperventilatie te zijn,het kan ook zijn het syndroom van Tietze,zie[home.wanadoo.nl]
of iets anders natuurlijk. Daarom alseerste ga bij de huisarts langs!
natjuh
Re: pijn op/in het borstbeen
20 October 2004 20:00
nee ben nog niet bij de huisarts geweest ik ga ook niet met elk ding naar de huisarts want die zegt altijd je bent te dik en daar komen de klachten van ....en die pijn heb ik ook niet dagelijks maar zo komt het met vlagen dat ik er weer dagen last van heb zolals vandaag ook weer heel erg pijn op me bortskast vooral bij mijn borstbeen heel naar gevoel en dan krijg ik soms heftige pijn en dan begint mijn linkerarm te tintelen en word die koud heel erg naar herkent iemand dit ??? en ook vreselijk brandende zuur daar bij mijn borstbeen ????
Petronella
Re: pijn op/in het borstbeen
20 October 2004 21:58
toch maar even naar de huisarts gaan of een andere arts. Misschien is het je maag. Het "brandende"zuur, dat komt hoogstwaarschijnlijk van je maag. Misschien dat je hierdoor hoger gaat ademen? Misschien wat irritatie in de slokdarm? hierdoor Je bent al een pak gerustgesteld als je toch maar even naar de arts gaat Natjuh!
loltsje
Re: pijn op/in het borstbeen
21 October 2004 16:29
ook ik had het gevoel dat het mijn maag was.Veel lucht uitboeren,en een raar gevoel.Heb maagonderzoek gehad,en alles was prima.Volgens mij kan Natjuh dit onderzoek wel besparen,maar ik ben natuurlijk geen dokter!!Adem je goed door de buik?En hoeveel adem je per minuut.Ik heb het eens geteld ,en kwam wel op 30keer!!!!.Wat de normale norm is weet ik ook niet,maar wel dat 30 echt teveel is.Ik had het idee dat ik letterlijk teveel lucht inademde,en dat dat via de buik erweer uit wil.Met die pijn op de borst voelt het ook zo dat de lucht er langzaam uitkraakt.Ik heb het al 10jaar nu.In de begin jaren elke week.Vreselijk,ik keek tegen steeds meer dingen op,maar er nog nooit wat om gelaten!Heb medicijnen(seroxat)gekregen,voor de angstaanvallen(dat is het eigenlijk)en heb een ademshalingtherapie gedaan.De dana-methode(kijk op www.afhh.nl)Heb nu ongeveer 2 of drie keer last per jaar!!!!Afhankelijk van de gebeurtenissen.Sress of spanningen werken niet bevordelijk.Probeer rustig en ontspannen te blijven,en controleer je zelf eens een paar maal per dag hoe je zit of staat.Ik betrap me erop dat dat heel vaak strak en gespannen is,soms met gebalde vuisten!Hetzelfde geld ook voor de ademhaling.Rustig en niet te diep,en naar beneden door je buik.De dana-methode hielp mij hier enorm bij.Zo dit was weer een heel verhaal,en wens je veel sterkte en beterschap
loltsje
Re: pijn op/in het borstbeen
21 October 2004 16:39
nog een kleine toevoeging.Ik voel ook brandend maagzuur.Maar voel het ook verzuren in de armen,en in de keel.Eigenlijk mijn hele bovenlichaam verzuurt,maar dat is ook wat er precies met je bloed gebeurt.Dat verzuurt door een verkeerde samenstelling.Als reaktie gaat het lichaam hier de bloedvaten op vernauwen,wat die rotpijn geeft,en het verkrampte gevoel.Mischien toch nog een geruststelling dat het maar"hyperventilatie"is en niet iets anders ernstigs!